ELA BRONASTA NA EVROPSKEM PRVENSTVU!!

Pozdravljeni,

Z največjim veseljem vas obveščamo, da je naša članica, Ela Petan, ponovila lanskoletni uspeh in na 49. mladinskem evropskem prvenstvu v Pragi na Češkem osvojila bronasto medaljo. Na evropskem prvenstvu je nastopilo 1064 tekmovalcev iz 48 držav, med njimi tudi 24 članska reprezentanca Slovenije. Da se je Slovenija zopet vpisala na tabelo osvajalk medalj, je tako kot lani, zaslužna prav Ela, ki je priborila edino slovensko odličje. 

Ela se je v prvem krogu pomerila z nasprotnico iz Romunije, ki jo je premagala s 5:1, v drugem je z 1:0 premagala Estonko, v tretjem z 2:0 Izraelko, v polfinalu pa je s 7:8 klonila po veliki napaki sodnikov proti aktualni in vnovični evropski prvakinji Nini Kvasnicovi iz Slovaške. V finalu repasaža se je v boj za medaljo podala z Italijanko, ki jo je v dramatičnem zaključku z nožno brco premagala prav v zadnji sekundi boja s 3:2 in v preteklem letu osvojila že svojo četrto veliko medaljo (zlato in bron iz svetovnega pokala ter dve bronasti evropski medalji). Ela je edina tekmovalka v zgodovini samostojne Slovenije, ki ji je na mladinskem EPju uspelo osvojiti medaljo v dveh zaporednih letih.

Za Elo bomo v četrtek, 23.6., ob 19. uri, organizirali sprejem v Pohanci, pred našim DOJO-m, kjer se v prostorih nekdanje pekarne in trgovine s fanatičnim delom upiramo velesilam in vpisujemo svoje ime v zgodovino karateja pri nas. Na sprejem vabimo vse, ki dihate z nami in nam od samega začetka stojite ob strani ter verjamete v našo zgodbo.

Prihodnji vikend bomo nastopili še na tretji tekmi svetovnega pokala na Hrvaškem, sledi nekajtedenski odmor, analiza pretekle ciklizacije in pričetek priprave na svetovno prvenstvo, ki bo oktobra v Turčiji.

Vsem, ki ste Eli omogočili nastop na prvenstvu, se iskreno zahvaljujemo!!!

Lep pozdrav,

Sašo Vaš

Share: