ELA BRONASTA NA EVROPSKEM PRVENSTVU

Pozdravljeni,

Po osvojitvi zlate medalje na svetovnem pokalu in 4 medalj na Odprtem prvenstvu Slovaške, vas s ponosom obveščamo, da je na Evropskem prvenstvu za kadete, mladince in mlajše člane v Finskem mestu Tampere, naša članica, Ela Petan, osvojila bronasto medaljo v kategoriji borb mladink do 53kg. Na evropskem prvenstvu je nastopilo 1046 tekmovalcev iz 45 evropskih držav, med njimi tudi 28 članska reprezentanca Slovenije. Naša reprezentanca je osvojila 2 peti in dve sedmi mesti, najboljšo uvrstitev in hkrati edino odličje Sloveniji, pa je priborila ravno Ela Petan. Ela je v 1/16 finala z 2:1 premagala predstavnico Severne Makedonije Aliu Rudino, v osmini finala z 2:0 Nizozemko Lyano Kaewborisutovo, v četrfinalu s kar 6:1 Turkinjo Kubro Yazici, v polfinalu pa se je srečala z Mio Bitch iz Nemčije. Omenjeno tekmovalko je Ela že premagala v polfinalu svetovnega pokala v Poreču, žal pa se je tokrat poleg nasprotnice borila še z izjemno nenaklonjenimi sodniki. Eline točke so bile žal vse kaznovane in dvoboj se je končal z 0:1. Sledil je repasažni boj za bron z reprezentantko BiH, Emino Sipović, Ela se je borila zelo odločno in zbrano ter zasluženo zmagala z 2:1 in osvojila bron. Upoštevajoč dejstvo, da na EPjih lahko nastopa le po en predstavnik vsake države, je dosežek izjemen in nedvomno potrjuje naše dobro delo, hkrati pa obeta mladi tekmovalki svetlo športno pot. 

Po zelo napornih pripravah na prvenstvo, čaka Elo krajši odmor, že v mesecu septembru pa nastop na svetovnem pokalu v Istanbulu. Vsem, ki so naše delo prepoznali in nam pomagali pri reševanju finančnih težav, ki so pogojevale omenjen dosežek, se iskreno zahvaljujemo, hkrati pa naprošamo, da nam ob velikih ciljih, ki jih imamo, stojijo ob strani tudi v prihodnje.

Ela je trenutno na svetovni rang lestvici rangirana na 7. mesto, po zadnjem dosežku, bo po lestvici zagotovo poskočila za nekaj mest. V klubu se po najboljših močeh trudimo mladim uresničiti svoje sanje in si želimo, da bomo v prihodnosti poročali še o mnogih uspehih, tako Elinih, kot tistih, ki pridno vlagajo v svoj napredek.

Športni pozdrav,Sašo Vaš

Share: