ELI ZLATO IN BRON, TJAŠI IN ANI BRON V BRATISLAVI

Pozdravljeni,
Z velikim veseljem in ponosom se oglašamo iz Bratislave, od koder poročamo o novih vrhunskih dosežkih članic Fight Cluba Shony. Danes smo namreč nastopili na 41. Odprtem prvenstvu Slovaške, kjer smo v konkurenci 15-ih držav osvojili eno zlato in 3 bronasta odličja.

Po osvojitvi zlate medalje na svetovnem pokalu v Poreču, naša Ela Petan nadaljuje s svojimi vrhunskimi nastopi in vnovič je potrdila odlično pripravljenost pred prihajajočim mladinskim EP, ki bo čez mesec dni na Finskem. Ela je v Bratislavi nastopila v kategoriji mladink do 53kg, kjer ji je žreb v prvem krogu namenil trenutno vodilno tekmovalko na svetovni WKF lestvici, Adelo Vlasakovo, nosilko treh zlatih medalj iz svetovnih pokalov in aktualno viceprvakinjo sveta iz Čila. Po izjemno napetem in izenačenem boju, je zmaga žal pripadla nasprotnici, v repasažu pa si je naša šampionka po zmagi nad Madžarko Lintzevo in Nemko Freudenbergovo zagotovila bron. Komaj 16. letna Ela je nato nastopila še v kategoriji U21, kjer sicer nastopajo tekmovalke med 18. in 20. letom starosti in suvereno začela svoj zmagoviti pohod. Najprej je klonila Hrvatica Sulekova, nato Čehinja Vargova in v finalu še Slovakinja Bogarova. Glede na to, da je na tako močnem tekmovanju osvojila zlato medaljo v višji starostni kategoriji, nas o prihodnosti njenih vrhunskih dosežkov zagotovo ne rabi skrbeti.

Boj na stopničke je uspel tudi Tjaši Petković, v kategoriji U14 do 50kg, kjer je bila v prvem krogu prosta, v drugem je premagala Slavikovo s 3:0, sledil je poraz z Zumerjevo, v boju za medaljo pa je bila uspešnejša od Ilavskove.Pri kadetinjah nad 54kg je odlično začela tudi Saša Petković, ki je v uvodnem boju premagala Dvorsko, v drugem pa klonila pred Hoxajevo, katera je izgubila v polfinalu in možnost repasaža je splavala po vodi. Saša je nastopila še v starejši kategoriji mladink nad 59kg, kjer je osvojila odlično 5.mesto.

Uspeh deklet je dopolnila Ana Sever, ki je po treh srčnih in neusmiljenih bojih v kategoriji U21 nad 59kg osvojila bronasto medaljo.

Čast Slovenije je na zadnjem pripravljalnem turnirju pred MEP branila ekipa zgolj štirih deklet iz vrst Fight Cluba Shony, z osvojenimi štirimi odličji naših deklet, pa je bila Slovenija med 15. nastopajočimi državami na tekmovanju uvrščena na kar 6. mesto, za Slovaško, Madžarsko, Bulgarijo, Avstrijo in Dansko ter s tem prehitela vrsto neprimerno številčnejših in zelo uglednih reprezentanc (Italija, Nemčija, Hrvaška…).

Današnji dosežki pričajo o tem, da smo v našem klubu zgradili izjemno zgodbo, zelo homogeno ekipo, da gojimo vrhunski tekmovalni karate in da znamo vlagati v svoje tekmovalce. Žal smo s plačilom evropskega prvenstva in dosedanjimi tekmovanji klubski račun popolnoma izpraznili, kruta realnost športa pa ostaja, da brez prepotrebnih sredstev ne bomo mogli razvijati naše zgodbe na nivoju, ki si ga tekmovalke zaslužijo. Po mladinskem EP začenjamo ciklus kvalifikacij za MEP in SP 2022, med katere sodita svetovna pokala v Istanbulu in Benetkah, vrsta reprezentančnih priprav in kontrolnih tekmovanj ter nakup prepotrebne opreme za kvaliteten trening. 

Vsem, ki ste našim reprezentantom pomagali do vrhunskih dosežkov, se iskreno zahvaljujemo, vse ostale pa prosimo, da prisluhnejo našemu klicu in nam po svojih močeh pomagajo pri nadaljnjem razvoju naše zgodbe.

Športni pozdrav, Sašo Vaš

Share: