KOMPLET MEDALJ NA MLADINSKEM DP

Pozdravljeni,


V soboto, 2.10.2021, se je v Slovenskih Konjicah odvijalo državno prvenstvo v karateju do 21 let, kjer je nastopilo 346 tekmovalcev iz 50 klubov. Glede na to, da je državno prvenstvo eno izmed glavnih izbornih tekmovanj za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo meseca februarja v Pragi na Češkem, smo že od doma odšli z grenkim priokusom, saj je le nekaj dni pred samim tekmovanjem Tjaša Petković, ena izmed klubskih favoritk za osvojitev državnega naslova, morala nastop odpovedati zaradi pozitivnega izvida na Covid19.

V boj za ožji reprezentančni izbor za nastop na EP 2022 so potem vstopile Ela Petan, ki je v kategoriji mladink do 53kg pričakovano osvojila naslov državne prvakinje, pri Saši Petković je že dišalo po drugem zlatu (kadetinje nad 54kg), saj je v izločilnih bojih premagala vse glavne favoritke v kategoriji, med njimi tudi Tašo Muzik, lanskoletno prvakinjo in letošnjo udeleženko EPja.

V finalu je Saša žal storila nekaj usodnih napak, a ji za končno drugo mesto iskreno čestitamo, saj se razvija v odlično borko. Pri mladinkah nad 59kg, ki je trenutno po kvaliteti najzahtevnejša kategorija, je težka naloga čakala Ano Sever, ki je svoj cilj izpolnila. Ana je osvojila bronasto medaljo za Zalo Žibret (letošnjo nosilko srebra iz svetovnega pokala) in Elizabeto Molnar (nosilko srebra iz EPja izpred dveh let). Že prihodnji vikend bomo nastopili na zelo močnem odprtem prvenstvu Hrvaške v Rijeki, kjer se bomo v družbi mnogih nosilk medalj iz največjih tekmovanj skušali prebiti med najboljše.

Lep pozdrav,
Sašo Vaš
trener

Share: