Šest medalj za Fight Club Shony

Iz Fight Cluba Shony sporočajo, da so v nedeljo, 25.4.2021, po skoraj letu dni nastopili na prvem uradnem tekmovanju pod okriljem Karate zveze Slovenije, na 1. tekmi za Pokal Slovenije za leto 2021 in se domov vrnili s kar 6 medaljami, 2 zlatima, 2 srebrnima in 2 bronastima.

Za Fight Club Shony je tokrat nastopilo le 5 tekmovalcev, ki so v skupni razvrstitvi med 36 nastopajočimi klubi zasedli odlično skupno 6. mesto. Po novih pravilih so tekmovalci lahko nastopali tako v svojih, kot tudi v višjih starostnih kategorijah in prav v vseh so se naši člani odrezali odlično. Omeniti velja predvsem Tjašo Petković, ki je z rosnimi 13 leti po finalni zmagi nad Krambergerjevo iz Polzele s 4:1 slavila pri kadetinjah (14-15 let), v kategoriji mladink (16-17 let) pa je osvojila srebro, in Elo Petan, ki je pri mladinkah do 53kg osvojila zlato, s svojimi komaj 15 leti pa resno konkurirala članskim reprezentantkam, kjer se je prebila do brona. Finale ji je v boju s Haberlejevo ušlo za las, saj se je končalo z 2:2, a je nasprotnica napredovala zaradi prve dosežene točke. V repasažu za bron je vnovič pokazala, da se razvija v tekmovalko na vrhunski ravni in Đakovičevo ugnala s kar 5:0. Kljub nekaj tedenskim težavam s kolenom si vse pohvale zasluži tudi Saša Petković, ki je pri kadetinjah nad 54 kg osvojila srebro z zmago 2:0 nad Nišadžičevo in z 1:0 nad Čuhalevo iz Kranja, v finalu pa je bila boljša Muzikova. Uspeh deklet je dopolnil še Jaka Cerjak, ki je bil bronast pri mladincih do 61kg. Ani Sever pa tokrat športna sreča ni bila naklonjena, saj je ostala brez odličja po četrfinalnem porazu z Lampičevo z 0:1. 

Glede na to, da je današnje tekmovanje štelo z eno izmed treh izbornih tekmovanj za nastop na mladinskem evropskem prvenstvu, ki bo meseca avgusta na Finskem, ima med današnjimi dosežki največjo težo prav Elino zlato, saj je trenutno vodilna tekmovalka pri mladinkah do 53kg za nastop na omejenem tekmovanju. 

Po treh težkih bojih s prvim, drugim in tretjim valom epidemije, je naše trdo delo in vztrajnost obrodilo sadove in naši tekmovalci so svoje mesto v reprezentančnih vrstah več kot upravičili in nedvomno v bližnji prihodnosti opozorimo nase tudi na evropskem in svetovnem nivoju.

Share: