5 ZLATIH MEDALJ NA PRVENSTVU ŠTAJERSKE V TAEKWONDOJU

Pozdravljeni,

V soboto, 27.1.2024, smo s taekwondoisti nastopili na prvem letošnjem tekmovanju. Prvenstva Štajerske, na katerem je nastopilo 184 tekmovalcev iz Slovenije, Srbije in Češke, smo se sicer zaradi epidemije viroz in bolezni udeležili v precej okrnjeni zasedbi, a bili kljub temu zelo uspešni. Naši borci so v 11 dvobojih 8krat slavili in osvojili 5 zlatih, 2 srebrni in 3 bronaste medalje.

Prva mesta so osvojili:

Amelia Koritnik – borbe mlajše kadetinje do 36kg

Evita Koritnik – borbe deklice do 22kg

Matej Zagmajster – borbe mlajši kadeti do 39kg

Miha Tomše – borbe mlajši kadeti do 33kg

Nea Glogovšek – kick deklice 2017-18

Srebrni medalji je osvojil Janis Vaš in sicer v kategorijama kick dečki 2017-18 in v borbah dečkov do 22kg, bronaste medalje pa:

Leni Bizjak – borbe kadetinje do 51kg

Žan Zajec – borbe mlajši kadeti do 30kg in 

Lukas Deržič – kick dečki 2017-18

Tekmovalno leto smo začeli zelo uspešno in se ob tej priložnosti iskreno zahvaljujemo vsem podpornikom, ki nam pomagajo premostiti finančna bremena, povezana s tekmovalnimi nastopi. 

V mesecu februarju nas čakajo nastopi vseh tekmovalnih selekcij (karate, boks, taekwondo) vrhunci prve polovice leta 2024 pa bodo nastopi na evropskem prvenstvu za najmlajše v taekwondoju (Albanija, junij), svetovnem pokalu Karate 1 Youth League v karateju (Hrvaška, junij) in evropskem kadetskem prvenstvu v boksu (julij, Italija).

Share: