ALEKS USPEŠEN V POVRATNEM DVOBOJU S HOXHAJEM

V soboto, 25.5.2024, smo se na Ptuju udeležili boksarske revije, na kateri se je v športni dvorani Campus odvilo 29 boksarskih dvobojev.

Borbe na omenjeni reviji, na katero se je prijavilo 70 boksarjev, sicer niso štele v uradno statistiko, saj je bila le ta namenjena predvsem promociji boksa in pridobivanju izkušenj. Na revijo smo prijavili 5 naših boksarjev, med njimi pa se je najbolje odrezal Aleks Vaš, ki se je pomeril z Čerimom Mimijem Hoxhajem, hrvaškemu reprezentantu, ki ima v svoji knjižici vpisanih že prek 30 dvobojev, s katerim je lansko leto izgubil v finalu mednarodnega turnirja Zagreb Open. V povratni dvoboj je vstopil brezkompromisno in odločno, ves čas kontroliral potek borbe in nasprotniku zadal kar nekaj udarcev, ki so bili na meji štetja. Nasprotniku se je zrelo oddolžil za lanskoletni poraz in optimistično že zremo proti evropskemu prvenstvu, na katerem bo Aleks avgusta nastopil v Bosni. 

Tokrat so bili žal manj uspešni naši ostali borci. Janu Račiču je nasprotnik v zadnjem hipu odpovedal dvoboj, Izak Razpotnik je po točkah klonil proti izkušenejšemu Gregorju Čohu iz Portoroža, Fehim Halilović je bil že na poti do zmage, a je moral zaradi poškodbe v 3.rundi predati dvoboj, Luka Vanič pa je klonil proti Slaveku Leskovarju iz Sl. Bistrice.

Share: