ALEKS ZMAGOVALEC BOKSARSKEGA POKALA NA SLOVAŠKEM

Iz Hlohovca pri Bratislavi na Slovaškem se oglašamo z zelo veselo novico, kjer je Aleks Vaš nastopil za slovensko reprezentanco na zelo močnem mednarodnem boksarskem pokalu. 

Na tekmovanju, ki ga je organizirala Slovaška boksarska zveza pod okriljem mednarodne zveze IBA, kjer so lahko nastopili le boksarji z ustreznim rankingom, je nastopilo približno 300 boksarjev iz Slovaške, Ukrajine, Poljske, Madžarske, Slovenije, Hrvaške in Češke. 

Aleksova vsakodnevna predanost boksu je obradila sadove, saj je nastopil več kot odlično in v kategoriji kadetov do 57kg osvojil zlato medaljo. V četrtfinalu je bil prost, v sobotnem polfinalu se je pomeril z Miroslavom Svohorikom, bil v vseh treh rundah boljši in dominantnejši nasprotnik in na koncu slavil s soglasno sodniško odločitvijo 3:0, v nedeljskem finalu pa je ugnal še domačina, Tomasa Smolaka. V finalni obračun je vstopil suvereno, odločno in brezkompromisno, kontroliral potek celotne prve runde in tik pred iztekom le te nasprotnika z zadnjim direktom poslal na štetje. Drugo rundo je začel še agresivneje in zaradi dveh močnih direktov je glavni sodnik že po pol minute in drugega štetja nasprotniku prekinil dvoboj. 

Glede na to, da smo vstopili v svoj drugi olimpijski ciklus, se vse odvija v skladu z našimi začrtanimi smernicami. Že prihodnji teden nas čaka državno prvenstvo v boksu, ki se bo odvijalo v Mariboru, sledijo pa nastopi na slovenski in hrvaški boksarski ligi, kjer smo vzpostavili kontakt s hrvaškim klubom BK Thor, za katerega bomo nastopali na njihovi ligi, za naš klub pa smo registrirali njihove odlične tekmovalce in tekmovalke, med njimi tudi več nosilcev medalj iz evropskih prvenstev.

Prihodnji vikend bomo z našimi najmlajšimi nastopili tudi na Pokalu Rogaške v karateju.

Vsem podpornikom se iskreno zahvaljujemo, da verjamejo v nas in podpirajo našo olimpijsko vizijo.

Share: