ALEKSU SREBRO NA ZAGREB BOXING OPEN

Med 25. in 29.10.2023, se je v dvorani Hrvaškega boksarskega centra v Zagrebu, odvijal tradicionalni mednarodni boksarski turnir “Zagreb Boxing Open”. Na turnirju je nastopilo 155 boksarjev iz Hrvaške, Češke, Slovaške, Irske, Črne Gore in Slovenije. 

Sreda je bila namenjena prihodu in akreditiranju tekmovalcev ter trenerjev, četrtek osminam finala, četrtfinala so bila na sporedu v petek, v soboto polfinala, 15 finalnih dvobojev pa se je odvilo v nedeljo, ko se je v kategoriji do 54kg s hrvaškim reprezentantom Mimijem Hoxhaijem, pomeril naš član Aleks Vaš. Prvo rundo sta oba borca začela zelo vneto in agresivno, Aleks je v prvi polovici runde celo zabeležil manjšo prednost, žal pa je v drugi polovici malce popustil, kar je, glede na to, da sta bili druga in tretja runda precej izenačeni, prevagalo v prid zmage nasprotniku. Sodniki so dvoboj ocenili z 27:30, 28:29 in 27:30 in glede na to, da je Aleks v Zagrebu komaj četrtič stopil v ring in povsem konkurenčno pariral hrvaškemu prvaku, dober obet za prihodnost. 

S strani hrvaškega kluba BK Thor, ki ga vodi selektor njihovih reprezentanc, nam je bilo ponujeno tudi nastopanje na tekmovanjih hrvaške boks lige, ki smo ga z veseljem sprejeli, saj bomo pri sosedih lahko pridobivali prepotrebne izkušnje za nadaljnjo pot naših boksarjev. 

V mesecu novembru nas poleg državnega prvenstva v karateju in mednarodnega Pokala Ivančne Gorice v taekwondoju, čaka tudi 6. krog slovenske boksarske lige, zelo pester pa bo tudi mesec december, ko bomo s tekmovalnimi selekcijami vseh naših panog, nastopili na kar štirih tekmovanjih. 

Vsem našim podpornikom se iskreno zahvaljujemo za pomoč pri razvoju podmladka in naše dolgoročne vizije.

Share: