ALEKSU ZMAGA NAD HRVAŠKIM PRVAKOM NA 28.ZLATEM GRBU SL. BISTRICE V BOKSU

V soboto, 6.4.2024, se je v Slovenski Bistrici odvijalo mednarodno boksarsko tekmovanje 28. Zlati grb Slovenske Bistrice, kjer so se med seboj pomerili najboljši slovenski, hrvaški in avstrijski boksarji.

Barve našega kluba je tokrat zastopal Aleks Vaš, ki se je pomeril s hrvaškim prvakom, Adrianom Krupićem. Dvoboj prvakov dveh sosednjih držav se je sicer odvijal v kar dveh težnostnih kategorijah višje od Aleksove, saj je nasprotnik na Hrvaškem prvak v kategoriji do 63kg, a naš prvak je proti izkušenejšemu, težjemu in malce višjemu nasprotniku zopet nastopil odlično in zasluženo slavil z enoglasno sodniško odločitvijo 3:0. Aleks je v borbo vstopil agresivno, v samem začetku skladno s taktičnimi navodili prevzel iniciativo in v vseh treh rundah dominiral. Borba je temeljila na zaustavljanju nasprotnikovih vstopov v distanco s hitrimi direkti in nenehnim odvzemanjem prostora. Svojo nalogo je opravil odlično in v boksarsko knjižico vpisal že svojo 10. boksarsko zmago, pri čemer je kar 6 dvobojev zaključil predčasno. Aleks je na koncu turnirja prejel tudi pokal za najmlajšega zmagovalca turnirja. Njegova športna pot se premika v pravo smer in neomajna predanost boksu zasluženo rodi sadove. 

Veseli smo, da se ob njem v klubu rojeva obetavna generacija še mnogih mladih perspektivnih boksarjev in prepričani smo, da bomo s strokovnim in sistematičnim delom še velikokrat poročali o njihovih uspehih. 

Kot smo že vajeni, bo tudi ta vikend tekmovalno zelo pester, saj se že v nedeljo na mednarodni turnir odpravlja tudi ekipa mlajših taekwondoistov, prihodnji vikend pa karateiste čaka nastop na 1. državnem pokalnem tekmovanju v Sl. Konjicah.

Share: