DONNI DVOJNO ZLATO IN 11 MEDALJ TAEKWONDOISTOM V RUGVICI

V soboto, 10.2.2024, se je v Rugvici pri Zagrebu odvijal zelo močan taekwondo turnir, na katerem je nastopilo prek 400 tekmovalcev iz 42 klubov iz Hrvaške, Slovenije, Madžarske, BiH in Slovaške. Z veseljem vas vnovič obveščamo o novih dosežkih naših mladih borcev, ki so se iz tekmovanja vrnili dvema zlatima, tremi srebrnimi in šestimi bronastimi medaljami. 

Maksimalni izkupiček je tokrat iztržila 6-letna Donna Vaš, ki je slavila v vseh štirih eliminacijskih krogih kicka, nato pa na najvišjo stopničko stopila tudi pri borbah deklic do 24kg. V skupnem seštevku je bila tudi razglašena za najboljšo deklico turnirja.

Srebrne medalje so osvojili Kristijan Muždekić (kick 2015), Iva Glogovšek (borbe ml.kadetinje do 48kg) in Janis Vaš (borbe dečki do 24kg), bronaste medalje pa Kristijan Muždekić (borbe ml.kadeti do 30kg), Evita Koritnik (borbe deklice do 24kg), Amelia Koritnik (borbe ml.kadetinje do 36kg), Darijan Muždekić (borbe dečki do 27kg), Matej Zagmajster (borbe ml.kadeti do 40kg) in Darijan Muždekić (kick 2017).

Naš podmladek je v letošnjem šolskem letu od septembra osvojil že 105 medalj (29 zlatih, 40 srebrnih in 36 bronastih) in z veseljem zremo v prihodnost naše olimpijske vizije. Prihajajoči vikend bomo nastopili na 1. krogu slovenske boksarske lige v Mariboru (17.2.) in mednarodnem karate tekmovanju Nestla Žganka v Velenju (18.2.).

Ob tej priložnosti se želimo zahvaliti tako staršem, ki podpirajo sanje svojih otrok, kot tudi vsem donatorjem in sponzorjem, ki nam pomagajo pri kritju izjemnih stroškov naših tekmovalnih nastopov.

Share: