EVITI IN DONNI BRON NA EP V TAEKWONDOJU

Med 20. in 23.10.23, je v Beogradu v Srbiji potekalo evropsko prvenstvo v olimpijskem taekwondoju. 20. in 21.10. sta bila rezervirana za kategorije kadetov, kot noviteto pa je v želji, da najmlajšim omogoči nastopanje na najvišjem nivoju, evropska taekwondo zveza organizirala tudi odprto evropsko prvenstvo za otroke in mlajše kadete. Na prvenstvu je nastopila 14 članska ekipa mladih borcev iz vse Slovenije, med njimi kar 7 članov Fight Cluba Shony. Kljub presenetljivi kvaliteti tako mladih borcev iz vse Evrope, nas veseli, da lahko pohvalimo vse naše mlade upe, ki so se na svojem prvem velikem tekmovanju povsem konkurenčno zoperstavili svojim nasprotnikom. V konkurenci mlajših kadetov je nastopila Iva Glogovšek, v konkurenci otrok pa Žan Zajec, Jan Kimovec Capl, Evita Koritnik, Darijan in Kristijan Muždekić in Donna Vaš. Kljub temu, da je bila konkurenca sicer manjša kot v uradnih kategorijah, pa je kvaliteta malih borcev že zdaj izjemna in štejemo vsako zmagano rundo kot uspeh in potrditev dobrega dela. Posebej velja pohvaliti Evito Koritnik, ki je bila povsem blizu finala, ki ji je po tesnem porazu z 1:2 ušlo po dramatičnem zaključku s predstavnico Srbije. V kategoriji deklic do 21kg je zmagala Atuayeva iz Turčije, srebrna je bila Milenkovićeva iz Srbije, Evita pa si je bron delila z Pascarijevo iz Moldavije. V kategoriji do 24kg je slavila Korsakova iz Ukrajine, srebro je osvojila Lautierjeva iz Malte, bron pa si je Donna Vaš delila z Maksovićevo iz Srbije.

Slovenija je v kategoriji mlajših kadetov in otrok osvojila skupaj 4 medalje, v kategoriji kadetov pa se tokrat žal nobenemu reprezentantu ni uspelo prebiti do vidnejše uvrstitve. 

Vsem, ki podpirajo naš podmladek, se iskreno zahvaljujemo in nestrpno že čakamo nove tekmovalne preizkušnje. Prva takšna nas čaka že v tem tednu, ko bo Aleks Vaš za slovensko reprezentanco nastopil na močnem mednarodnem boksarskem turnirju Zagreb Open.

Share: