IVA SKUPNA POKALNA ZMAGOVALKA V KARATEJU ZA LETO 2023

V soboto, 7.10.2023, se je v Ljutomeru pod okriljem Karate zveze Slovenije odvijalo 3. državno pokalno tekmovanje, katerega smo se udeležili z 8 mladimi borci našega kluba.

Najbolje med njimi se je odrezala Iva Glogovšek, ki je z dvema zmagama osvojila zlato medaljo v kategoriji malčic nad 36kg. Iva je na treh pokalnih tekmovanjih osvojila 2 zlati in eno srebrno medaljo in tako v skupnem seštevku osvojila 11 točk ter med 17 malčicami, ki so letos nastopile v borbah, osvojila 1. mesto v skupnem seštevku pokala Slovenije za leto 2023. Drugo mesto je pripadlo Poloni Bajs iz Ajdovščine, tretje pa Anji Milev iz Kranja. 

Uvrstitev med prvo trojico je za las ušla Izaku Kerinu, ki je v Ljutomeru zasedel 3. mesto pri malčkih do 30kg in je v skupnem seštevku borb med 25 borci v letu 2023 četrti malček v Sloveniji. Med prvo deseterico so uvrščeni še trije naši člani.

Do medalj so se v soboto prebili tudi Luka Dimčič (3. mesto borbe dečki do 41kg), Žiga Dimčič (2. mesto borbe malčki do 39kg), Nuša Vodopivec (2. mesto borbe malčice do 32kg) in Žan Jan Boh (3. mesto borbe malčki do 39kg), Maši Debelak (kadetinje do 61kg) in Alexu Vinterju (malčki do 30kg) pa športna sreča tokrat žal ni bila naklonjena.

Minuli vikend pa je bil tudi boksarsko obarvan, saj sta se Aleks Vaš in Luka Vanič udeležila mednarodnega boksarskega sparing kampa v Olimju, največja preizkušnja letošnjega koledarskega leta pa nas čaka med 20. in 23.10.23, ko se bo 7 naših taekwondoistov udeležilo evropskega prvenstva v taekwondoju za otroke, ki bo v Beogradu.

Share: