IZAKU IN ALEKSU SUVERENI BOKSARSKI ZMAGI V ZADRU

Z velikim veseljem se javljamo iz Zadra, kjer je Boksarski klub Ares danes, 20.4.2024, organiziral memorialni boksarski spektakel “Damir Zrilić Memorial”. Turnirja se je udeležilo 180 boksarjev iz Hrvaške, Slovenije, Cipra, BiH in Ukrajine.

Boksarsko zvezo Slovenije so na turnirju zastopali štirje klubi, med njimi tudi dva naša reprezentanta, aktualna državna prvaka, Izak Razpotnik in Aleks Vaš. Oba sta zabeležila novi zmagi.

Izak se je pomeril z Ivanom Domljanovićem iz Splita, že v uvodnih sekundah prevzel kontrolo nad borbo in z odločnim ter agresivnim pristopom dal nasprotniku takoj vedeti, da je prišel le po zmago. V drugi polovici prve runde je nasprotniku zadal močan desni direkt, ga poslal v štetje, kar je botrovalo vrženi brisači trenerja v nasprotnem kotu in posledično predajo. Izak je v svojih štirih dvobojih še neporažen in v klubu smo ponosni na njegov velik potencial.

Aleks je nastopil takoj za Izakom v povratnem dvoboju s hrvaškim prvakom, Adrianom Krupićem iz Zagreba. Vnovič je nastopil odločno, agresivno in z direkti kontroliral nasprotnikove vstope v distanco. V vseh treh rundah je bil boljši nasprotnik ter zasluženo slavil z enoglasno sodniško odločitvijo 3:0. Aleks je že skoraj leto dni neporažen in je v svojih 13 dvobojih dosegel 11 zmag, od tega kar 6 s predčasno prekinitvijo.

Obema fantoma izrekamo čestitke, ne le za njune zmage, temveč za njun odličen uspeh v šoli, gradita se v vljudne, skromne in spoštljive osebnosti, ki bosta v njuni prihajajoči odraslosti zagotovo kos vsem življenjskim preizkušnjam.

Naš tekmovalni vikend pa še zdaleč ni končan, saj se bo že jutri 17 naših taekwondoistov preizkusilo na močnem mednarodnem turnirju v Zaprešiču, kamor je prijavljenih 524 borcev. Vsem želimo veliko športne sreče!

Share: