KARATEISTOM 4 ZLATE MEDALJE NA 2. POKALNI TEKMI

V nedeljo, 19.5.2024, je 9 naših karateistov nastopilo na 2. državnem pokalnem tekmovanju v karateju, kjer so v konkurenci 413 tekmovalcev iz 52 klubov, osvojili 4 zlate, 1 srebrno in 2 bronasti medalji. 

Kot smo že vajeni, naši tekmovalci tekmujejo le v borbah in v Luciji so se zopet odlično odrezali. Do svoje prve zlate medalje na pokalnih tekmovanjih se je tokrat prebila Nuša Vodopivec (deklice do 34kg) in glede na to, da letos prvič nastopa v višji starostni kategoriji, vanjo polagamo še velike upe. Na najvišjo stopničko na državni tekmi je prvič stopil tudi Luka Ban (malčki do 34kg), Žan Jan Boh pa je ponovil uspeh iz 1. pokalne tekme, kjer je ugnal vso konkurenco v kategoriji malčkov nad 39kg. Uspeh iz prve tekme je ponovila tudi Mia Čačić, ki je bila zlata pri malčicah nad 36kg. 

Da bi osvojili doslej rekordnih 5 zlatih medalj ni veliko manjkalo. Luka Dimčič (dečki do 48kg) se je do finala prebil suvereno, a v finalni borbi malce prepozno dal v višjo prestavo in se žal moral zadovoljiti s srebrom, ekipni uspeh pa sta z bronastimi odličji dopolnila še Alex Vinter (malčki do 30kg) in Iva Glogovšek (deklice nad 44kg). 

Osmoljenka turnirja, Maša Debelak, je bila pri kadetinjah do 61kg v borbi za bron že v vodstvu, a v zadnji sekundi prejela brco v glavo in medalja je splavala po vodi. Žiga Dimčič  je bil zaradi premočnih in nedovoljenih tehnik pri malčkih 39kg, diskvalificiran. 

Naši malčki lepo napredujejo in veselimo se njihovih novih zmag.

Prihodnji vikend bomo zopet tekmovalno aktivni, saj bo kar 30 taekwondoistov preizkusilo svoje znanje na državnem prvenstvu, ki bo v Celju.

Share: