TAEKWONDOISTI NA 2. MESTU SKUPNEGA SEŠTEVKA V ZAGREBU

V nedeljo, 1.10.2023, je 14 članska ekipa Fight Cluba Shony nastopila na svojem prvem mednarodnem taekwondo tekmovanju (Čigra Open) v Zagrebu. Naši borci so nastopili več kot odlično, saj so v konkurenci 504 tekmovalcev iz Hrvaške, Slovenije, Slovaške in Madžarske, osvojili 4 zlate, 3 srebrne in 4 bronaste medalje.

V kategoriji KICK so nastopili 3 naši borci. Darijan Muždekić je v prvem krogu ugnal Alexa Lesjaka (Čigra), v drugem Bartola Frasa (Kondor), v polfinalu pa je za las izgubil proti Leonu Perlu (Čigra) in na koncu osvojil 3. mesto. V isti kategoriji je nastopil tudi Janis Vaš, ki je žal klonil v prvem krogu proti Niku Lesjaku. Donna Vaš je v kategoriji deklic v prvem krogu premagala Anteo Ivanjek, v drugem Jeleno Horvat, v polfinalu Leono Bokan in v velikem finalu še Martino Rajkovačo ter zasluženo osvojila prvo mesto.

V borbah je nastopilo 11 naših tekmovalcev. Zlati medalji sta klubski beri prispevali sestri Koritnik. Amelia je pri mlajših kadetinjah do 36kg na najvišjo stopničko stopila po zmagah nad Iro Habljak in Natalio Olić, Evita pa si je zlato pri deklicah do 24kg priborila po zmagah nad Doro Bauer in Natalijo Amanović. V kategoriji mlajših kadetov do 33kg se je do finala prebil tudi Miha Tomše, ki je s prekinitvijo v 1. rundi izločil Erika Mustača, v finalu pa klonil proti Luki Bonaćem, v isti starostni kategoriji do 36kg pa je bil Matej Zagmajster bronast. Finale je za las ušlo Ivi Glogovšek, ki je v četrtfinalu premagala Katarino Stipić, v polfinalu pa po treh izenačenih rundah morala premoč priznati Ashley Cherif iz Orienta. Prvi dve mesti v kategoriji kadetov do 41kg sta si razdelila Anej Bibić in Nik Grozina, pri kadetinjah do 47kg je Leni Bizjak osvojila 2. mesto, bero medalj pa je z bronom pri dečkih dopolnil še Kristijan Muždekić. Za srčne nastope velja pohvaliti tudi Izaka Razpotnika in Leo Dujmović Omrzela, športna sreča pa tokrat žal ni bila na njuni strani.

Da v klubu delamo strokovno in smo na pravi poti naše vizije, priča tudi dejstvo, da smo v skupnem seštevku med vsemi klubi osvojili 2. mesto, prehiteli so nas le domačini, organizatorji iz TKD kluba Čigra.

Prihajajoči vikend se bomo udeležili mednarodnega boksarskega sparing kampa v Olimju in zadnje pokalne tekme v karateju, ki se bo odvijala v Ljutomeru. 

Share: