TAEKWONDOISTI V CELJU OSVOJILI 9 NASLOVOV DRŽAVNEGA PRVAKA

Z velikim veseljem in ponosom vam poročamo o izjemnem uspehu naših taekwondoistov, ki so v nedeljo, 26.5.2024, v Celju nastopili na državnem prvenstvu v taekwondoju.

Da v klubu razvijamo res izjemen podmladek, priča dejstvo, da smo na tekmovanju z zmaganimi 29 borbami osvojili 9 zlatih, 9 srebrnih in 9 bronastih medalj in bili z res izjemno bero tudi najuspešnejši klub na tekmovanju. 

Kar dvojni naslov državne prvakinje si je priborila Donna Vaš, ki je zmagala v borbah deklic do 24kg in v kicku, lanskoletni naslov je pri kadetinjah do 51kg ubranila Leni Bizjak, z laskavim nazivom pa se lahko prvič pohvalijo še Kristijan Muždekić (borbe ml.kadeti do 30kg), Miha Tomše (borbe ml.kadeti do 33kg), Amelia Koritnik (borbe ml.kadetinje do 36kg), Janis Vaš (kick dečki 2018), Darijan Muždekić (borbe dečki do 27kg) in Iva Glogovšek (borbe ml.kadetinje do 51kg).

V ognju za državni naslov smo imeli še 9 kandidatov, ki so po porazu v finalu osvojili srebrne medalje. Nea Glogovšek, izjemen potencial kluba, se je do finala z dvema zmagama tako v kicku, kot v borbah, prebila suvereno in se v obeh kategorijah v finalu srečala s klubsko kolegico Donno Vaš (kick deklice in borbe deklic do 24kg), zlato pa je v finalu ušlo še Mateju Zagmajstru (ml.kadeti do 43kg), Nuši Vodopivec (borbe ml.kadetinje do 33kg), Tiji Libenšek (borbe kadetinje do 44kg), Darijanu Muždekiću (kick dečki 2017), Neji Majcen (borbe mladinke do 55kg), Živi Zajec (borbe deklice do 21kg) in Ajši Ismić (borbe deklice do 33kg).

Bronaste medalje so osvojili Žan Zajec (borbe ml.kadeti do 30kg), Janis Vaš (borbe dečki do 24kg), Evita Koritnik (borbe deklice do 24kg), Luka Leban (borbe ml.kadeti do 33kg), Nik Grozina (borbe kadeti do 45kg), Živa Zajec (kick deklice 2017), Neja Boh (kick deklice 2018 in borbe deklice do 24kg) in Liam Kikkolat Varlec (borbe dečki do 21kg).

Najpomembnejše tekmovanje pomladnega dela sezone je za nami in veseli nas dejstvo, da so otroci, ki se vsak dan trudijo gojiti svoj potencial, prejeli res lepo nagrado za svoje delo. 

V klubu smo letos osvojili kar 15 naslovov državnega prvaka (3 v karateju, 3 v boksu in 9 v taekwondoju), kar nedvomno priča o strokovnem klubskem delu in obeta še svetlo prihodnost naše olimpijske vizije.

Veliko zahvalo izrekamo tudi vsem našim podpornikom in staršem, ki so na tekmovanju pomagali trenerjema s pripravo z opremo pri nastopajočih.

Share: