TAEKWONDOISTOM 12 MEDALJ V ZAPREŠIĆU

Za nami je zopet pester tekmovalni vikend. Po uspešnem boksarskem nastopu naših fantov v Zadru, smo se v nedeljo, 21.4.2024, udeležili mednarodnega taekwondo turnirja “Plemeniti turnir Zaprešića 2024”, kjer smo v konkurenci 524 tekmovalcev iz 43 klubov, osvojili 3 zlate, 4 srebrne in 5 bronastih medalj.

Tokrat velja posebej omeniti Miho Tomšeta, ki se je do zlata v kategoriji borcev do 33kg, prebil s tremi zmagami in si poleg 1. mesta v svoji kategoriji prislužil tudi naziv najboljšega tekmovalca v kategoriji mlajših kadetov, naziv najboljše deklice turnirja pa je pripadel Donni Vaš, ki se je poleg petih zmag zavihtela na 1. mesto v kicku 2017, še z dvema zmagama pa se je prebila do finala v borbah, kjer je žal klonila in osvojila 2.mesto pri deklicah do 24kg. Svoje prve zmage se je veselil tudi Lovro Zorko, ki je bil prvi v kategoriji kadetov do 57kg. 

Srebrne medalje so osvojili Iva Glogovšek (borbe ml.kadetinje do 48kg), Nea Glogovšek (kick deklice 2017) in Nik Grozina (borbe kadeti do 45kg), bronaste pa Kristijan Muždekić (borbe ml.kadeti do 30kg), Darijan Muždekić (borbe dečki do 24kg), Tia Libenšek (borbe kadetinje do 44kg), Evita Koritnik (borbe deklice do 24kg) in Amelia Koritnik (borbe ml.kadetinje do 36kg). 

Zelo smo ponosni tudi na naše mlade, ki so se prvič preizkusili v borbah (Lukas in Tian Deržič, Nea Glogovšek in Luka Leban). Tian je zabeležil svojo prvo zmago, prav vsi pa so pokazali, da so iz pravega “testa” in se bodo s pridnim treningom kmalu pridružili najboljšim. Brez medalj sta tokrat žal ostala tudi Janis Vaš in Liam Gošek, vsekakor pa si naši mladi borci iz tekme v tekmo ustvarjajo večji ugled, tako med domačimi, kot med tujimi klubi.

Pred prvomajskimi prazniki bomo nastopili še na zadnjem aprilskem tekmovanju, 2. krogu slovenske boksarske lige, ki se bo v soboto, 27.4.2024, odvijala v Hrastniku.

Share: