TAEKWONDOISTOM 5 ZLATIH MEDALJ V BJELOVARU

Z veseljem poročamo o novih uspehih naših taekwondoistov, ki so v soboto, 11.5.2024, na Fox Taekwondo Open v hrvaškem Bjelovaru osvojili 5 zlatih, 1 srebrno in 4 bronaste medalje. 

Tekmovanje so pričeli naši najmlajši v kategoriji kick in naravnost blesteli, saj so slavili v vseh štirih kategorijah, v katerih smo nastopali. Pri deklicah letnik 2017 se je do zlate medalje s štirimi zmagami prebila Nea Glogovšek, v isti starostni kategoriji fantov je s štirimi zmagami osvojil zlato medaljo tudi Darijan Muždekić. Pri dečkih 2018 je svojo prvo zlato medaljo na mednarodnih tekmovanjih osvojil Janis Vaš, z zmago pri dečkih 2015 pa je ekipni uspeh dopolnil še Kristijan Muždekić. S štirimi zlatimi medaljami je naš klub osvojil skupno prvo mesto na turnirju v kategoriji kick.

Odlični so bili tudi naši borci, med katerimi se je najbolje odrezala Evita Koritnik, ki se je do končne zmage prebila s tremi zmaganimi dvoboji v kategoriji deklic do 24kg. V isti kategoriji je nastopila tudi Nea Glogovšek, ki je po uvodni zmagi nad hrvatico klonila v polfinalu proti klubski kolegici Eviti in osvojila končno 3.mesto. Pri mlajših kadetinjah do 36kg se je do srebra prebila Amelia Koritnik, bronaste medalje pa so osvojili še Kristijan Muždekić (mlajši kadeti do 30kg), Leni Bizjak (kadetinje do 51kg) in Tia Libenšek (kadetinje do 44kg). Tia in Leni sta nastopili v A klasi, se odlično borili in v svojo statistiko vpisali prve zmage po olimpijskih pravilih. Miha Tomše si tokrat žal ni uspel priboriti stopničk. V četrtfinalu je namreč za las klonil proti domačinu z rezultatom 1:2 v rundah. 

Taekwondoiste čez dva tedna čaka nastop na državnem prvenstvu, ki bo v Celju, do takrat pa sta pred nami še dve veliki preizkušnji. Izak Razpotnik in Aleks Vaš že danes potujeta na Madžarsko na zelo močan boksarski turnir evropske boksarske zveze (prijavljenih je 17 držav), karateisti pa bodo naslednji vikend nastopali na 2. državnem pokalnem tekmovanju v Luciji.

Share: